Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές τα οποία πάλι εξαίρεσαν πολύ μεγάλο μέρος των εποχικών εργαζομένων, σήμερα, Παρασκευή 6/11 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στη Ρόδο  από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, εργαζόμενους του αεροδρομίου και άλλους εποχικούς εργαζόμενους, στα πλαίσια των δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συνάδελφοί μας που εργάζονται εποχικά.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για συναδέλφους που είτε δεν εργάστηκαν τη φετινή σαιζόν, είτε δούλεψαν 2-3 μήνες με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συγκεντρώσουν τον αριθμό των ενσήμων που απαιτούνται για να ενταχθούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας, ενώ εξαιρούνται και από τη ρύθμιση των 50 ενσήμων, όπως άλλωστε χιλιάδες στην περιοχή μας.

Στην συνάντηση που έγινε με τη Διευθύντρια του καταστήματος του ΟΑΕΔ κατατέθηκε υπόμνημα στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής, ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα για εξασφάλιση εισοδήματος χωρίς τους ασφυκτικούς όρους και προϋποθέσεις που υπάρχουν σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας.

Η διευθύντρια ανέλαβε να μεταβιβάσει το υπόμνημα στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Φυσικά η δράση αυτή δεν θα είναι η τελευταία αλλά ακόμα και μέσα στην περίοδο του lockdown το σωματείο μας θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί στο πλευρό των συναδέλφων για την κάλυψη των αναγκών μας.


Δείτε το υπόμνημα που κατατέθηκε εδώ !




Όλοι σήμερα 13/5 στη συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία Κύπρου στις 7.00μμ

Η σημερινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από τον υπουργό εργασίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες και παρερμηνεία. Π...