Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμά του

 


47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα του Πολυτεχνείου.


Συνάδελφοι

Φέτος τιμάμε τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Για τους εργαζόμενους η μέρα αυτή δεν είναι μια απλή «μουσειακή» επέτειος, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση, γι’ αυτό και δεν την βάζουμε «στον πάγο». Είναι μέρα διεκδίκησης, μέρα αγώνα, μέρα που βροντοφωνάζουμε ότι τα συνθήματα και τα αιτήματα που κυριάρχησαν  τότε είναι επίκαιρα, δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα.

Ιδιαίτερα φέτος σε συνθήκες πανδημίας, με τους χιλιάδες συναδέλφους μας να έχουν μείνει ξεκρέμαστοι, χωρίς καμία στήριξη στο εισόδημά τους, ή προσπαθώντας με 532 ευρώ να ζήσουν τις οικογένειές τους εδώ και πέντε μήνες. Με τους εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους του νησιού να δουλεύουν ακόμα και σε ημέρες αργίας, σε εντατικούς ρυθμούς, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους. Με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται εν μέσω καραντίνας με νομοσχέδιο να καταργήσει το 8ωρο γυρνώντας μας έναν αιώνα πίσω!

Ιδιαίτερα φέτος που στην περιοχή μας φουντώνουν οι ανταγωνισμοί και τα παζάρια για τη συνδιαχείριση,   φανερώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά ότι οι «μεγάλοι σύμμαχοι» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν αποτελούν προστασία του λαού μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Αντίθετα μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο με έκθεση του το ίδιο το State department αμφισβητεί ανοιχτά τα σύνορα της χώρας μας!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙ ΖΕΙ! Μέσα από τους σημερινούς δικούς μας αγώνες για την προστασία της υγείας του λαού μας, των οικογενειών μας. Για ενίσχυση εδώ και τώρα του Νοσοκομείου Ρόδου με προσωπικό και μηχανήματα. Για μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς. Για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για όλους. Για την μόρφωση των παιδιών μας χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

Βγάζουμε συμπεράσματα μέσα από τον αγώνα μας τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, κανένας αντίπαλος δεν είναι πανίσχυρος,  μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Τιμάμε την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου. Τιμάμε τον αγώνα που έδωσαν συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, βροντοφωνάζοντας έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ.


Όλοι σήμερα 13/5 στη συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία Κύπρου στις 7.00μμ

Η σημερινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από τον υπουργό εργασίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες και παρερμηνεία. Π...