Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

 



Κάλεσμα

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενους στα super markets, στα καταστήματα, στο αεροδρόμιο, στις εταιρίες φύλαξης, καθαρισμού κ.α., να δώσουν δυναμικό παρόν στη Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί:

Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, στις 11:00 π.μ.,

στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (Στ. Καζούλη 30)

Σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της νέας οικονομικής κρίσης είναι όλο και πιο έντονες, μόλις 2 χρόνια μετά την υποτιθέμενη έξοδο από το τούνελ, η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, παίρνει σειρά μέτρων για να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, ξενοδόχων, εφοπλιστών κτλ.

Ο καταλύτης της νέας οικονομικής κρίσης, η πανδημία του κοροναϊού και τα μέτρα που ακολούθησαν αποδεικνύουν το παραπάνω με τον πιο γλαφυρό τρόπο. Στο νησί μας, ένα νησί που η μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού κατέστρεψε οποιονδήποτε άλλο τομέα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα για εμάς τους εργαζόμενους.

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα δισεκατομμύρια από τα ματωμένα πλεονάσματα στη μεγαλοεργοδοσία, για τους εργαζόμενους εξασφάλισε πρόσθετη ανεργία, ένα επίδομα-φιλοδώρημα για μόνο μία μερίδα εργαζομένων, νέες μορφές απασχόλησης που θα εκτινάξουν την εντατικοποίηση της εργασίας (βλ. τηλεργασία, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), τη μερική απασχόληση που έχει γενικευτεί ενώ πλέον δεν υπάρχει ταβάνι για τον πρόσθετο χρόνο εργασίας ή ακόμη για τη μαύρη εργασία, ή την απληρωσιά.

Εργαζόμενοι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τις υποτιθέμενες ώρες που τους επιδοτεί το κράτος, οι εταιρίες τους καλούν να εργαστούν μαύρα. Εργαζόμενοι με συμβάσεις μερικής απασχόλησης δουλεύουν 10, 12 ακόμη και 14 ώρες την εβδομάδα επιπλέον από αυτές που έχουν συμφωνήσει. Και όλα αυτά σε μία κουτσουρεμένη σεζόν που φαίνεται δύσκολη ακόμη και η συμπλήρωση των 50 ενσήμων, αυτών που φημολογείται ότι θα είναι τα ελάχιστα για να εξασφαλίσει κάποιος το ελάχιστο επίδομα ανεργίας.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και τα ανεπαρκή μέτρα για την αποφυγή εισαγωγής και εξάπλωσης του κοροναϊού, προμηνύεται ένας δύσκολος και μακρύς χειμώνας, με τα αντεργατικά μέτρα της περιόδου να αποτελούν και τροχιοδεικτικές για το μέλλον.

Δεν πάει άλλο. Μιλάμε πλέον για την επιβίωσή μας. Πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας, να βάλουμε φραγμό στην περεταίρω επιδείνωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει. Από τη μεριά τους, κυβέρνηση και εργοδοσία, έχουν το δικό τους μηχανισμό (κανάλια, social media κτλ), για να μας παρουσιάζουν τη σφαγή των δικαιωμάτων μας, ως μονόδρομο.

Έφτασε ο καιρός να δυναμώσουμε τη δικιά μας μηχανή και αυτή δεν είναι άλλη από τον οργανωμένο αγώνα. Αγκαλιάζουμε το σωματείο μας. Γινόμαστε μέλη του. Συμμετέχουμε στις δραστηριότητες του. Αν εμπιστευτούμε τη δύναμη που έχουμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μπορούμε να τα φέρουμε όλα τούμπα!

Φτάνει πια!

Πληρώσαμε αρκετά!

Να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά!

 

Όλοι στην
απολογιστική Γενική Συνέλευση

του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου,

Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ.

στο Εργατικό Κέντρο (Στ. Καζούλη 30)

 








Όλοι σήμερα 13/5 στη συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία Κύπρου στις 7.00μμ

Η σημερινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από τον υπουργό εργασίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες και παρερμηνεία. Π...