Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου για τη Μέρα Δράσης στα Σούπερ Μάρκετ


                                

         ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
                                ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30                                                                                 
           Κιν.6946423121-   email. idiotikoirodos@gmail.com 



                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ , μέλη της διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ,μέλη της ΟΓΕ αλλά και μέλη από σωματεία άλλων κλάδων
βρέθηκαν σήμερα από το πρωί ,αλλά και το απόγευμα έξω και μέσα στα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ,LIDL,MY MARKET,ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ,ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο νησί της ΡΟΔΟΥ στέλνοντας μήνυμα διεκδίκησης μέτρων προστασίας της υγείας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των  εργαζομένων, που αυτές τις μέρες βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας και  εργάζονται με αυτοθυσία ώστε να μη λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. 
Στις συζητήσεις με τους εργαζομένους τονίστηκε η σημασία των μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας και πάνω απ’ όλα της συνεχούς διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ειδικά σε κρίσιμες συγκυρίες σαν την τωρινή της πανδημίας .
Έδωσαν το μήνυμα ότι, ενάντια σ’ αυτές τις επιδιώξεις κυβέρνησης κι εργοδοσίας προτάσσουν τον συλλογικό αγώνα κι ότι το σωματείο είναι και πρέπει να παραμείνει το αποκούμπι του κάθε συναδέλφου μας, κι ακριβώς σ’ αυτήν την κατεύθυνση ενημέρωσαν για την έγκαιρη καταβολή του Δώρου Πάσχα που λήγει σήμερα.
Κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους για οποιοδήποτε πρόβλημα, προσπάθεια αλλαγής εργασιακών σχέσεων, μη καταβολή δώρου Πάσχα, αδειών και  άλλα που αντιμετωπίσουν στο χώρο εργασίας τους να επικοινωνούν με το σωματείο.
Κανένας μόνος, κανένας εκτεθειμένος στην πανδημία και την ασυδοσία της εργοδοσίας.  Μαζί σπάμε τον φόβο, δυναμώνουμε τη φωνή μας, υψώνουμε τη γροθιά! Οργανωμένοι στα Σωματεία, πιο πολλοί, δυνατοί, συνεχίζουμε τον αγώνα!».



                                                                                                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ





Όλοι σήμερα 13/5 στη συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία Κύπρου στις 7.00μμ

Η σημερινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από τον υπουργό εργασίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες και παρερμηνεία. Π...